- У воду, в якій вариться рис, влийте столову ложку оцту – і рис стане білосніжним, розсипчастим.
- Якщо додати в сметану трохи молока, вона не згорнеться в підливі.
- Капусту для начинки, порізавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Добре відтисніть і тушкуйте. Тоді капуста не втрачає колір, не стане коричневою.
- Дрібка солі, додана в каву перед закінченням приготування, надає напою особливого смаку й аромату.
- Два шматочки цукру, розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в сусах біле вино.
- Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, у якому вариться рис.
- Щоб запобігати утворенню плісняви на поверхні томатної пасти потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
- Буряк вариться дуже довго, до години. А можна варити його тільки пів години, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
- Щоб мариновані огірки хрумтіли, додайте в банки листочки амаранту.
- Вінегрет набуде тонкого і приємного смаку, якщо влити в нього 1 ст. ложку молока і додати 1 ч. ложку цукру.
- Ви зможете легко замінити майонез сметаною, додавши в неї розтертий жовток звареного вкруту яйця і чайну ложку гірчиці.
12 порад від Джеймі Олівера, які зроблять з вас шеф-кухаря
Post Views: 29