Джеймі Олівер – неабиякий талановитий шеф-кухар з Великобританії. Він є автором багатьох кулінарних бестселерів і брав участь у величезній кількості гастрономічних шоу. Ці кулінарні поради легендарного Джеймі Олівера допоможуть вам стати шеф-кухарем.
- Коли ліпите котлети, постійно змочуйте руки водою, щоб сире м’ясо не прилипало до долонь.
- Якщо не можете знайти який-небудь інгредієнт, пропустіть його або замініть. Все одно буде смачно!
- Якщо перед випіканням покласти на рибу тонкі шматочки жирного копченого бекону, вона набуде приємного аромату.
- Щоб забрати зайву вологу з картоплі, злийте воду і накрийте каструлю рушником або газетою, які поглинуть зайву рідину.
- Щоб видавити з лимону більше соку, покачайте його по столу, трохи натискаючи, а потім витискайте сік.
- Щоб легко і швидко видалити кісточки з оливок, роздушіть їх на столі дном миски.
- Щоб трави віддали більше аромату і соку, роздушіть їх в ступці і збризніть оливковим маслом.
- Ядра кісточок абрикоса додадуть салату смаку амаретто, мигдалю.
- Лимонну цедру намагайтеся зрізати якомога тонше маленьким гострим ножем, не захоплюючи білого шару.
- Додавайте до страв ананас, якщо вам треба позбутися зайвої жирності.
- При смаженні м’яса всипте столову ложку борошна – м’ясо вкриється хрумкою скоринкою.
- Щоб за допомогою лише ножа отримати часникову масу, придушіть дрібно нарізаний часник ножем і не забудьте додати сіль, яка буде добрим абсорбентом.
Post Views: 40