печиво "Арахісові кільця"

“Кільця з арахісом” – найсмачніше печиво з дитинства

Пісочні кільця з арахісом - це смак дитинства. Печиво, як у шкільній їдальні. Дуже смачне, крихке й ароматне!

Печиво “Кільця з арахісом”

  • 100 г маргарину, 100 г сметани, 2 яйця, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 130 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 450 г борошна, 150 г арахісу, 1 яйце для змащування.

Розтоплений маргарин збити з рештою продуктів. Вкінці додати погашену оцтом соду, поступово ввести борошно.  Замісити м’яке тісто.

Арахіс подрібнити. Можна скласти у міцний пакет і покотити качалкою.

Тісто розкотити на присипаній борошном поверхні пластом товщиною 0,5 см. Вирізати кільця діаметром приблизно 10 см. Змастити коржики збитим яйцем, вмочити у подрібнений арахіс. Викладати у застелену пергаментом форму, притиснути арахіс рукою, щоб він добре пристав до тіста. Випікати при 180 градусах приблизно 15 хв до золотистого кольору. Зберігати печиво “Кільця з арахісом” у паперовій торбинці, щоб залишалися хрумкими і крихким.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак

Радимо також приготувати печиво за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook