Кухня Рецепти

На вечерю: фарширована молода картопля з шинкою та зеленню

Поки ще є молода картопля, приготуйте смачний і швидкий варіант обіду чи вечері. 

01.08.2020 18:00

Фарширована картопля
10 картоплин, 4 яйця, 200 г шинки, 100 г сиру, зелень за смаком, сіль, перець, олія. 
Картоплю вибрати велику, зручної форми. Картоплю вимити, просушити паперовим рушником, посипати сіллю і перцем, змастити олією, розмісити на декові і запікати в розігрітій духовці при t180 до готовності картоплі.
У спеченої картоплі зрізати «кришечку» і ложкою вибирати серединку, щоб вийшла така собі картопляна мисочка. Серединку, яку вибрали, картоплю з кришечок покласти в миску і розім‘яти виделкою. Цієї маси буде забагато для фарширування, тож половину відкласти. У половину картопляної маси додати порізану соломкою шинку, сирі яйця, зелень, спеції і вимішати до однорідності. Цією сумішшю начинити картоплю, зверху посипати тертим сиром й поставити в духовку ще на 10-15 хв.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko