Умі знають: найкорисніші овочі і фрукти – сезонні. Але не тільки. В осінньо-зимовий період треба збагатити раціон й іншими продуктами. Які продукти корисно їсти восени та взимку для зміцнення здоров’я, розповіла лікарка-педіатр Мар’ям Сайфуліна.
Восени та взимку варто збагатити раціон фруктами та овочами зеленого кольору, а також зеленню. Ці продукти є джерелом вітамінів D, В6 та В12. Вони беруть участь у кровотворенні, сприяють імунітету.
- “Найздоровіша” риба – хек, або Що їсти, щоб серце було здоровим
У холодну пору року варто їсти більше зелених яблук, перцю, кропу, петрушки, листя салату та різних листкових овочів.
Не забувайте приділяти увагу фізичній активності, адже часто восени та взимку люди починають менше рухатися, а це негативно позначається на здоров’ї.
Одним із найкращих видів спорту для підтримки імунітету, особливо для людей, які страждають на проблеми з малим тазом, за словами лікарки, є біг. Біг сприяє поліпшенню кровообігу в легенях та доступу кисню до клітин.
- Суглоби крутить “на погоду”: що їсти, щоб суглоби не боліли