Сирний торт без випікання “Мандариновий рай”
Форма 18 см. Мандаринова начинка: 500 г очищених мандаринів, 80 г цукрової пудри, 10 г желатину, 50 мл холодної води.
Форма 22-24 см. Основа: 400 г шоколадного пісочного печива (подрібнити в крихту), 170 г масла (розтопити).
Сирний мус: 600 г сиру, 600 г сметани, 220 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, 35 г желатину.
Желе: 4 мандаринки, 2 п. апельсинового желе.
Приготувати мандаринову начинку: желатин залити водою, щоб набух, далі підігріти і розтопити. Мандарини почистити, подробити блендером, процідити через сито сік, додати пудру і розтоплений желатин. У форму 18 см застелену плівкою перелити мандаринову масу і поставити в морозилку на 3 год.
Зробити основу: до крихт додати розтоплене масло, перемішати, втрамбувати у форму 22-24 см (форма з пергаментом на дні і з ацетатною плівкою по боках!), поставити в холодильник.
Зробити сирний мус: желатин змішати з холодною водою, коли набухне – розтопити. Сир перетерти, додати сметану, пудру, ванільний цукор, пробити блендером. До розтопленого желатину додати пару ложок сирної маси і далі все змішати і добре все розмішати (можна знову блендером).
Сформувати торт: викласти 1/2 сирної маси на основу, поставити в холодильник на 1-1,5 год (щоб застиг). Решту сирної маси періодично перемішувати або можна пізніше постачити буквально на 30 с в мікрохвильовку. Викласти мандаринову начинку, а на неї решту сирної маси. Поставити в холодильник, щоб схопилося.
Апельсинове желе розвести в гарячій воді по інструкції, але води брати на 1/3 менше, ніж в інструкції на упаковці! Мандаринки почистити і нарізати пластинками, викласти зверху сирної маси і залити желе. Поставити торт в холодильник до повного застигання (краще на ніч).
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 31