Торт “Мандаринова бомба”
Форма 18 см. Бісквіт: 4 яйця, 100 г цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, цедра з апельсина.
Білки збити до м’яких піків, додати цукор, збити до стійких піків, ввести по одному жовтки, додати борошно+розпушувач+цедра апельсина. Випікати при 180 градусів 30 хвилин (дивіться по своїй духовці).
Мандариновий прошарок: 5-6 мандарин, 500 мл кип’яченої води, 2 п. (по 70 г) желе апельсинового.
Форму меншу на 2 см за розмір коржа, застелити харчовою плівкою, викласти дольки мандаринок, залити охолодженим желе, залишити для застигання. Зробити 2 такі прошарки.
Крем: 100 г цукрової пудри, 800 г сметани, 35 г желатину, 100 мл холодної води.
Желатин залити водою, щоб набух. Сметану з цукром збити міксером. Желатин розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, щоб не закипів, тоненькою цівкою ввести до сметани, постійно мішаючи міксером.
Корж розрізати на три частини. Сформувати торт: корж, крем, желе, крем, корж, крем, желе, крем, корж. Поставити в холодильник для застигання.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Наталя Іськів
Спробуйте також приготувати: