Той самий крем для еклерів, як колись в кулінарії і кафе

Я 25 років пропрацювала у кондитерському цеху і за цей час перепекла стільки еклерів (заварних тістечок), що не злічити. І зараз печу. А крем готують тільки такий, як у цеху робили. Зараз такого смаку ніде не знайдете! Рецепт розрахований на велику кількість еклерів, тому про порції "підганяйте" під себе.

Крем для еклерів, як колись

Таким кремом у кондитерському цеху і заварні тістечка начиняли, і слойоні трубочки.

  • 1 кг цукру, 2 л води, 2 кг масла, 2 б. сирого згущеного молока, коньяк, ваніль. Це пропорції для цеху, а ви зменшіть відповідно до своїх потреб.

Варили сироп з 1 кг цукру 2 л води, давали повністю охолонути. Добре збивали 2 кг масла до білого кольору і поступово вливали сироп (ви собі зробіть свою калькуляцію). Воно добре збивалося! І додавали 2 баночки малих сирого згущеного молока. Деколи додавали коньяк (коли нам видавали зі складу, бо по технології мав іти). І ароматизатор – чуть натурального ванільну (тільки зовсім трішки, бо буде гірчити) або часом есенції краплю і все добре збивали. Наповнювали трубочки або еклери, посипали пудрою або вмокали в білу помадку.

Рецепт Люсі Ваховської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook