шифоновий бісквіт

Шифоновий бісквіт – ідеально рівний, для будь-якого торта

Шифоновий бісквіт вдається рівненький, пухкий, пружний, вологий і не потребує просочення. На його основі можна зробити будь-який торт!

Шифоновий бісквіт

  • Форма 24 см (виходить бісквіт заввишки 6 см).
  • 5 яєць (з холодильника), 200 г цукру, 210 г борошна, 30 г крохмалю (1 ст. ложка, кукурудзяного), 120 мл води (кімнатної температури), 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача.

Білки збити, додати поступово цукор. Збивати до стійких піків. Додати жовтки, збити. Далі тоненькою цівкою влити воду та олію, ще раз збити. Всипати маленькими порціями сухі інгредієнти, вимішувати лопаткою. Пекти при 165-170 градусах 45-50 хв до готовності. Орієнтуйтеся на свою духовку! Я вимикаю духовку і привідчиняю трохи дверцята, ще декілька хвилин стоїть бісквіт у духовці.

Рецепт Марти Левицької. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun

Радимо також приготувати бісквіт за іншим перевіреним рецептом від господині:

  • Італійський кекс-бісквіт “12 ложок”. Найкращий з тих, що я пекла. Вологий і тане у роті!
  • Універсальний бісквіт – і для тортів, і для рулетів

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook