Яблучний пляцок. Дуже смачний і легкий у приготуванні

Цей пляцок виходить пухкий, дуже ніжний, із легкою яблучною кислинкою. А готувати його просто і швидко!

Яблучний пляцок

Тісто: 250 г масла, 200 г цукру, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани, 2 скл. борошна (по 250 мл), 1 ст. ложка розпушувача. Форма 28Х20 см.

Крем: 3 великі яблука, 300 г масла, 1 скл. цукрової пудри

Збити міксером масло і цукор, по одному додати яйця і сметану. Просіяти борошно і розпушувач, поступово додати до масляної суміші. Добре перемішати і випекти 3 коржі у розігрітій духовці (180 ОС) 15–20 хв.

Крем. Яблука натерти, тушкувати на малому вогні у каструлі 30 хв (якщо яблука тверді, зимового сорту, якщо м’які – тушкувати менше). Збити міксером масло кімнатної температури і цукрову пудру, по ложці додавати охолоджені яблука. Усе добре перемішати та перемастити коржі. Ніч настояти у холодильнику.

Рецепт і фото Надії Шмотолохи

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook