Ідеальні еклери

Французькі кондитери наполягають: ідеальні еклери мають бути завдовжки 14 см, однакові й рівні. А профітролі – це круглі міні-еклери діаметром 2–3 см.

Інгредієнти:
По 1 скл. (об’ємом 250 мл) води і борошна, 100 г масла або маргарину, 4–5 яєць, дрібка солі.

Воду налити в каструльку і покласти туди масло або маргарин, закип’ятити, зменшити вогонь на мінімум, всипати відразу все борошно і дуже швидко вимішати тісто, щоб воно стало однорідним і почало відставати від стінок каструлі, утворюючи одну велику грудку.

Вимкнути вогонь, дати тісту трохи охолонути (щоб залишалося гарячим) і по одному ввести яйця, збиваючи міксером або металевим товкачем для картоплі. Вимішувати, доки тісто повністю не вбере яйце і тільки після цього додавати наступне. Місити, поки тісто не стане гладке, в’язке.

Викладати на відстані 4–5 см на змащене деко чайною ложкою або кондитерською торбинкою кульки (завбільшки з волоський горіх) або смужки (до 5 см завдовжки). Можна випікати на промасленому пергаментному папері або на змащеному маслом і припудреному борошном деку.

Під час випікання не відкривати дверцят, інакше тісто сяде! Випікати у попередньо розігрітій до 180–200 ºС духовці приблизно 20 хв, доки виростуть і зарум’яняться. Далі температуру знизити до 160 ºС і випікати ще близько 30 хв, щоб вони підсохнули. Коли вони будуть готові, духовку вимкнути, а випічку охолодити, не дістаючи з духовки, але відчинивши дверцята.

Можна начинити будь-яким кремом або зробити закуску з паштетом, сиром, салатом. Смачно просто покласти мініатюрні еклери без начинки у курячий бульйон. Якщо не маєте кондитерської торбинки, можна використовувати звичайну (наприклад з-під молока) зі зрізаним кутиком.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook