вишневе варення

Вишневе варення: п’ять рецептів, де треба мінімум цукру

Якщо ви хочете приготувати вишневе варення, але не любите надто солодке або просто бажаєте зекономити на цукрі, обов'язково перегляньте ці рецепти! Тут варення, желе, джем, конфітюр і навіть вишня в шоколаді з кавою!

Вишневе варення. Простий рецепт

  • 2 кг вишень (вага з кісточками), 1,2 кг цукру.

З вишень вибрати кісточки, посипати цукром, помішати, залишити на кілька годин. Довести до кипіння, зняти піну, проварити 10 хв. Зняти з вогню, залишити на 12 год.  Наступного дня знову довести до кипіння, розлити у стерильні баночки, закрити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкутати.

Варення “Вишня в шоколаді з кавою”

  • 1 кг солодких вишень без кісточок, 500 г цукру, 3 г лимонної кислоти, 25 г желатину, 3 ст. ложки какао, 4 ст. ложки розчинної кави, 50 мл вишневого лікеру або амаретто.

Желатин залити 170 мл води (краще – вишневого соку). Усе, крім лікеру та желатину, перемішати і змолоти блендером, довести до кипіння, варити 3 хв, додати розтоплений желатин та лікер, довести до кипіння і вимкнути. Розлити у сухі стерильні банки, закрити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкутати до повного охолодження. Замість желатину можна додати 1 п. пектину (Конфітюрка, Желфікс тощо). Таке варення смачно їсти з батом, намащеним маслом, або використовувати для просочування тортів. У такому варенні зберігається смак і запах вишні.

Варення “Вишня в желе”

  • 3-літрова банка вишень без кісточок (щільно наповнена), 1 кг цукру, 70 г желатину, 0,5 л води.

Желатин залити гарячою водою. Вишню перекласти в каструлю з товстим дном, додати цукор. Відколи закипить, варити 5 хв, вимкнути, додати набряклий желатин, розмішати і зразу розкласти у стерильні баночки та закрутити. Виходить вишневе желе з вишнями на зиму.

Вишневий джем

  • 3 кг вишень (вага з кісточками), 1 кг цукру, 1 ч. ложка соди.

З вишень дістати кісточки, змолоти через м’ясорубку, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, варити на сильному вогні час від часу помішуючи 40 хв. Додати соду, перемішати, додати цукор, довести до кипіння і варити на великому вогні ще 40 хв. Розкласти у стерильні банки і закрутити стерильними кришками, перевернути, вкутати. Виходить 3 півлітрові баночки джему із гарною текстурою.

Вишневий конфітюр з корицею

  • 1 кг вишень, 500 г цукру, 1-2 палички кориці, 1 п. “Желфікс” 2:1.

Із вишні вибрати кісточки, скласти в каструлю ( я варю у великій глибокій чавунній сковорідці). Желфікс змішати з невеликою кількістю цукру, посипати вишні, перемішати, додати корицю, довести до кипіння, додати цукор, перемішати. Довести на середньому вогні до кипіння, зменшити вогонь, щоб ледь булькало, варити, помішуючи, 5-6 хв, розкласти у стерильні банки, закрутити стерильними кришками. Перевернути, вкутати.

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

 

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook