Незвичайний вологий кокосово-лимонний кекс

Особливість цього кексу у тому, що він ще гарячим просочується лимонним сиропом. Від цього він набуває особливого смаку та аромату, а ще незвичайної, дуже ніжної структури.

Кокосово-лимонний кекс

100 г м’якого масла, 130 г цукру, 2 яйця, 20 г кокосової стружки, 100 г кефіру, цедра одного лимона, 170 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Сироп: сік одного лимона, 2 ст. ложки цукру.
Збити масло кімнатної температури з цукром, додати яйця по одному, збити, додати кефір, кокосову стружку, перемішати. Додати борошно з розпушувачем, перемішати, додати цедру лимона, знову перемішати. Готове тісто викласти у змащену маслом форму і поставити випікати при 180 ОС на 35 хв. Для сиропу змішати сік з цукром і нагріти до розчинення цукру. Готовий кекс дістати з форми і доки він ще гарячий, зробити проколи дерев’яною шпажкою чи зубочисткою і полити сиропом. Прикрасити розтопленим шоколадом.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook