Кухня Рецепти

Торт “П’яна вишня” печу на всі свята! Мій улюблений рецепт

Коли треба швидко приготувати смачний торт, яким усім точно сподобається, я печу “П’яну вишню”. Для мене це ідеальний десерт. Ділюся рецептом, якому більше 10 років.

30.01.2019 12:42

Торт “П’яна вишня”

Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача. Крем: 250 мл молока, 2 жовтки, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки борошна, 300 г масла, 1 скл. цукру, 1 скл. вишень у своєму соку, 1 скл. коньяку (горілки, вина, рому). Форма діаметром 22–24 см.

З вишень відтиснути сік, залити коньяком на декілька годин.

Бісквіт. Збити жовтки з 3/4 цукру, додати просіяне борошно, какао, розпушувач. Збити білки в круту піну з рештою цукру. Все легенько вимішати ложкою знизу догори. Пекти при 180 ОС 30 хв (обов’язково перевірити готовність зубочисткою). Остудити.

Заварний крем. Збити жовтки з цукром, додати борошно, цівкою молоко. Варити поки не загусне. Щоб не утворилася шкірка, закрити плівкою, остудити. М’яке масло збити з цукром, додати по ложці крем.

Сформувати торт. Зрізати верх бісквіту на 1–1,5 см, обережно вирізати середину, щоб залишилися дно стінки товщиною десь 1,5–2 см. М’якуш вимішати з кремом. Додати вишні, попередньо зливши алкоголь (ним змастити середину і верх коржа). Заповнити торт, накрити верхом, залити шоколадом.

Рецептом поділилася Налія Саф’ян