Кухня Рецепти

“П’яні” вишні та черешні для десертів і тортів. Смачні і ягоди, і сироп-лікер!

Такі вишні та черешні я готую на зиму. Потім відкриваю, додаю у коктейлі, торти, випічку. А ще ними можна прикрашати десерти, бо вони зберігають гарну форму. А сироп ми випиваємо як лікер, він дуже смачний!

01.07.2020 17:26

“П’яні” вишні та черешні для десертів і тортів

Я черешню чи вишні мию, сушу, акуратно дістаю кісточку, складувала в півлітрові банки. Додаю 2 бут. гвоздики, 1-2 духмяних перці, шматочок ванільної палички або на кінчик ножа ваніліну. Заливаю сиропом: змішати 100 г води, 100 г цукру, 300 г горілки, підігріти, щоб було добре гаряче. Залити вишні і закрутити, укутати. А коли остигла – у підвал.

Рецепт Марії Басюк-Автиляк

Читайте також: