Цукрова консервована кукурудза на зиму своїми руками. Смачніша за магазинну!

Уже кілька років не купую консервованої кукурудзи, бо готую її сама. Рецептом поділилася подруга. Кукурудза виходить смачніша за магазинну! Вона ідеально підходить до різних салатів, м’яка, в міру солодка, соковита. А ще її смачно просто їсти ложкою!

Цукрова консервована кукурудза

Кукурудза (чим більше, тим краще), сіль (на 1 баночку 0,5 л) – 1 ч. л., цукор (на 1 баночку 0,5 л) – 2 ч. л., оцет (на 1 баночку 0,5 л) – 1 ст. л.

Для консервації підходять цукрові сорти кукурудзи (у звичайної смак не той) у стадії молочної зрілості (це, коли вона смачна, щоб просто їсти вареною). Качани кукурудзи почистити і скласти щільно в каструлю. Залити водою (щоб були покриті), посолити (за смаком) і варити після закипання 40 хв (або до готовності кукурудзи).

Злити воду і дати качанам охолонути. Обрізати зерна, можна промити їх, якщо під час обрізання обрізалася і частина качана, і скласти щільно в півлітрові баночки.

У кожну баночку покласти сіль (1 ч. ложку), цукор (2 ч. ложки), оцет (1 ст. ложка). Залити окропом, накрити кришками і скласти баночки в каструлю. Вода в каструлі повинна бути гаряча (градусів 70) і стерилізувати 3 год.

Після стерилізації закатати, перевернути і укутати ковдрою, щоб баночки якомога довше залишалися теплими.

Рецептом поділилася Тетяна Данилова

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook