Дієві засоби, які допоможуть прогнати застуду

Застуда? Кашель? Ломота в тілі? Або просто перемерзли і не хочете захворіти? Допоможуть народні засоби. Деякі з них є дуже ефективними!

Мед з лимоном та імбирем

Цей простий, але ефективний засіб чудово бореться з  проблемами, які виникають у дихальній системи, має протигрибкові та антибактеріальні властивості,зміцнює імунітет і допомагає швидше одужати від застуди.

Потрібно: 2 лимони, 1 скл. натурального меду, 1 корінь імбиру. Лимони ошпарити окропом, ретельно вимити з використанням соди, добре сполоснути, витерти насухо, перемолоти. Корінь імбиру почистити, перемолоти. Усе змішати з медом. Додавати до чаю по 1-2 ч. ложки.

Імбирний чай

Імбир має сильні відхаркувальні, антибактеріальні та противірусні властивості. Чай з імбирем дуже помічний під час застуди і кашлю.

Потрібно: 2 скл. води, 6-7 кружалець кореня імбиру. Імбир залити окропом, настояти 15 хв. Чоли чай трохи охолоне, додати мед.

Золоте молоко

Куркума – це ще й природний антибіотик. Вона має потужні протизапальні й антисептичні властивості, добре знижує температуру і помічна при кашлі. Тому пити золоте молоко аюрведа рекомендує при застудах.

Потрібно: 0,25 скл. куркуми (краще придбати у магазині, а не на ринку), 0,5 скл. води (змішати, прокип’ятити 5–7 хв до утворення пасти, зберігати в холодильнику у скляній тарі або заморозити). Закип’ятити 1 скл. молока, додати 0,5–1 ч. ложку пасти із куркуми, а коли охолоне, додати 1–2 ч. ложки меду. Пити перед сном.

Калиновий настій

Теплий відвар калини з медом (або сік калини з медом) допомагає лікувати захворювання верхніх дихальних шляхів, його п`ють у разі застуди, що супроводжується гострим головним болем, кашлем, охриплістю голосу. Рекомендують також хворим із бронхіальною астмою.

Потрібно: 6 ст. л. ягід залити склянкою окропу, кип`ятити 5 хв., настояти 1 годину, приймати по третині склянки тричі на день після їди, додавши 1 ч. л. меду. Відвар калини з медом п`ють як заспокійливе під час болісних менструацій.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook