Домашнє вино з винограду
Мити виноград не можна, потрібні бактерії змиються. Передавити добре руками, порціями, щоб легше було тиснути, злити у велику посудину, має постояти 4-5 днів, вранці і ввечері помішувати.
Заграє, жмих підніметься, віджати жмих, процідити, на 10 л соку додати 2,5 кг цукру (його розчинити в 1 л підігрітого соку). Все змішати і розлити у банки, залишивши місце для бродіння.
Можна використовувати рукавички, можна прозорі шланги (як із крапельниці): один край опустити в отвір кришки на банці, а інший опустити в банку з водою. Нехай грає.
Коли вино перестане грати (рукавичка опаде або бульбашки перестануть виділятися з трубки), акуратно злити вино за допомогою шлангу і залишити ще раз виграти. Потім остаточно злити, закупорити, поставити у прохолодне місце.
Рецепт Тетяни Яворської
- Смачне домашнє вино з дрібного винограду. Перевірений рецепт
- Уже багато років робимо домашнє вино “під рукавичками” за одним рецептом, виходить смачне і солодке!