Кекси з гарбузом
- 200 г пюре гарбуза, 120 г цукру, 150 мл йогурту (я використовую сметану хорошої якості чи жирні вершки), 2 яйця, 100 мл олії, 250 г борошна, 12 г розпушувача, 1 п. вінільного цукру, дрібка солі.
- А також: цедра апельсина та лимона, шоколадні дропси для посипки.
Гарбуз почистити, порізати невеличкими шматочками, присипати цукром та ванільним цукром, запекти у духовці у фользі до готовності. Перебити блендером.
Яйця збити з цукром та ванільним цукром, додати йогурт (сметану чи вершки), перемішати, додати гарбуз, цедру та олію, перемішати, додати борошно з розпушувачем, перемішати.
Духовку нагріти до 175 градусів, викласти тісто у формочки, присипати зверху шоколадними дропсами і випікати +-20 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку. Виходить приблизно 15 кексиків з гарбузом.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом