Пропонуємо вашій увазі рецепт незвичайного гарбузово-медового торта. У ньому гарбузові і коржі, і крем, які вдало доповнюють медові коржі. Дуже цікавий смак, чудове поєднання!
Торт гарбузово-медовий
- Гарбузові коржі: 4 яйця, 160 г цукру, 100 г гарбузового пюре (зварити і збити блендером), 30 мл олії, 20 мл соку апельсина, 1 ч. ложка розпушувача, 150 г борошна.
Розділити тісто навпіл, спекти 2 коржі.
- Медові коржі: 2 яйця, 200 г цукру, 4 ст. ложки меду, 4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди + оцет, 400 г борошна.
Розділити тісто навпіл, спекти 2 коржі.
- Крем: 100 г пюре гарбуза (зварити або спекти і збити блендером), 400 г молока, 200 г цукру, 200 г молока, 2 ст. ложки крохмалю, 1 яйце, 300 г масла.
Зварити 100 г пюре гарбуза + 200 г молока + 200 г цукру. Коли закипить, додати суміш із 200 г молока, 2 ст. ложок крохмалю, 1 яйця, помішувати, поки не загусне. Коли остигне, додати 300 г м’якого масла і збити.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші десерти з гарбузом:
- Рулет “Осінній” з гарбузово-яблучною начинкою
- Пиріг з гарбузом і яблуками “Барви осені”