Торт із чорносливом і горіхами
300 г цукрового печива типу “До кави”, 100 г молока, 150 г волоських горхів, 50 г цукрової пудри, 500 г сметани, 200 г чорносливу, ваніль.
Чорнослив ошпарити окропом, залишити на кілька хвилин, відцідити, порізати. Горіхи підсушити на чистій сковороді або в мікрохвильовці, посікти. Сметану збити з цукровою пудрою і ваніллю (якщо магазинна нежирна – додати загусник). Печиво вмочувати у молоки, викласти одним шаром, змастити кремом, посипати горіхами і чорносливом, далі повторити, поки закінчаться всі продукти. Верхній шар і боки змастити кремом, прикрасити горіхами і чорносливом. Поставити на кілька годин у холодильник, щоб просочився.