Кухня Рецепти

Голодній кумі курка на умі. 5 смачних страв із курятини

З курочки стільки всього можна приготувати: від експрес-страв у будень на вечерю до вишуканих святкових. До вашої уваги 5 класних рецептів. М-м-м… Смакота!

23.08.2018 12:06

Рулетик з курагою та грибами

500–600 г філе (куряче або індиче), сіль, білий перець, 2 зубці часнику. Для начинки: 5–6 сушених білих грибів, 100 г кураги, 30 г твердого сиру, зелень, сіль, білий перець.

Філе розрізати на пласти товщиною 0,7–1 см. Легенько відбити крізь харчову плівку. Дрібно порізати часник, змішати зі спеціями та сіллю. Натерти філе з обох боків і залишити маринуватися на 20 хв. Для начинки: замочити і відварити гриби, курагу залити окропом і витримати 30 хв, усе подрібнити, змішати, додати подрібнену зелень, посолити й поперчити. Викласти начинку на філе, на край покласти тонкі брусочки сиру, загорнути рулетиками, перев’язати ниткою. Обсмажити з усіх боків на розпеченій олії до рум’яності. Викласти в казан, додати грибний бульйон, трішки олії. Тушкувати 15–20 хв.

Курочка в банці

2 кг курятини, 2 цибулини, масло, сіль, перець.

Курку порізати порційними шматками. Цибулю порізати півкільцями, додати до курки. Посолити і поперчити. Викласти в суху скляну банку, зверху покласти шматочок масла (70 г). Закрити банку фольгою. Поставити у холодну (!) духовку. Запікати за температури 200 °С до готовності (приблизно 1 год).

Ковбаса-рулет «Мармур»

700 г курячого філе, 3–4 зубці часнику, 30 г желатину, 1 ст. ложка солодкої паприки, зелень, сіль, перець.

Філе порізати невеличкими шматочками, додати подрібнений часник, спеції, сіль, сухий желатин, ретельно перемішати. Викласти у рукав для запікання, щільно закріпити краї. Викласти у подовгувату форму, пекти у духовці 50 хв. Вийняти, охолодити, обкрутити бинтом, надаючи правильної форми. Покласти у холодильник на 5–7 год. Звільнити від рукава, порізати шматочками.

 

Салат «Курочка в шубі»

2 філе, 100 г чорносливу, 3 яйця, 0,5 б. консервованого ананаса, 150 г твердого сиру, 1 цибулина, майонез.

Викладати шарами: маринована цибуля (ошпарити окропом, а потім залити водою із додаванням ложки оцту, витримати 30–60 хв), варене філе, ананас, запарений і порізаний чорнослив, тертий сир, терті білки, майонез, терті жовтки. Можна додати волоські горіхи.

Курка печена на пляшці

Таку курку не треба перевертати або поливати у процесі приготування, вона пропікається чудово з усіх боків.

1 курка (магазинна), 3–4 зубці часнику, майонез, перець, сіль.

Тушку промити, обсушити. Часник дрібно порізати або вичавити. Курку зсередини і зовні натерти сумішшю перцю, солі і часнику, майонезу й залишити маринуватися не менше ніж на 2 год. У пляшку або банку з-під пива налити до половини води, додати духмяні трави і перець, зверху на пляшку (банку) одягнути курку, поставити на деко (у нього також налити води, доливати у міру випаровування). Деко поставити в гарячу духовку і запікати протягом 1–1,5 год за температури 180 °С.