Пляцок “Кокосова кулька”
- Форма 22Х36 см.
- Горіхові коржі: 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки мелених горіхів, 2 ст. ложки борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
Збити яйця до піни, поступово всипаючи цукор, збити до стійкості. Додати просіяне з розпушувачем борошно, акуратно перемішати. Додати мелені горіхи, акуратно перемішати. Спекти 2 коржі при 170 градусах.
Маковий корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 150 г маку, 4 ст. ложки сухарів, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- Кокосові кульки: 300 г молока, 3-4 ст. ложки манки, 1 скл. цукру, 150 г кокосової стружки.
Все зварити, вистудити. Зробити кульки. Викласти в бляшку, застелену папером, залити маковим тістом. Випікати при 170 градусах.
- Крем заварний з кавою: 0,5 л молока, 1 п. ванільного пудингу, 1 ст. ложка розчинної кави, 1 скл. цукру, 500 г масла.
Із молока, цукру, кави і пудингу заварити пудинг згідно з рецептом на упаковці. Накрити плівкою, охолодити до кімнатної температури. М’яке масло збити кілька хвилин до побіління. По ложці ввести заварний крем.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Спробуйте також приготувати:
- Пляцок з маково-горіховими кульками
- Торт-пиріг “Ранкова роса” з кокосовими кульками
Post Views: 25