рецепт пляцка "Очі Клеопатри"

Рецепт пляцка “Очі Клеопатри” (“Очі цариці”)

Цей рецепт пляцка має дві назви "Очі Клеопатри" та "Очі цариці". Торт легкий у приготуванні, а розріз просто шикарний.

Спробуйте приготувати дуже смачний та незвичайний пляцок “Очі цариці” (“Очі Клеопатри”). Він легкий у приготуванні, а в розрізі просто розкішний! Рецепт пляцка – перевірений, від господині. Хто пік – усі в захваті! Чудовий торт на будь-який святковий стіл, гості оцінять і неодмінно будуть просити рецепт пляцка у вас!

Рецепт пляцка “Очі Клеопатри” (“Очі цариці”)

Приготування коржів для пляцка

  • Форма 25Х35 см.
  • Темне тісто: 6 жовтків, 2 яйця, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 30 г какао, 50 мл олії.
  • Світле тісто: 6 білків, 250 г цукру, 50 мл олії, 1 с. ложка оцту, 100 г крохмалю.
  1. Темне тісто. Яйця з жовтками і цукром збити до розчинення цукру, додати олію, збити. Додати просіяне какао, борошно, розпушувач, збити на малих обертах міксера або лопаткою.
  2. Світле тісто. Білки збити у пишну піну, додати цукор, збити до його розчинення. Додати олію, збити, додати оцет, збити на малих обертах, додати крохмаль, збити на малих обертах або перемішати лопаткою.

У застелену пергаментом форму викласти коричневе тісто, розрівняти, наверх викласти біле тісто, дерев’яною шпажкою перемішати два тіста рухами зверху вниз, щоб утворився гарний візерунок. Випікати при 170 ОС приблизно 40 хв. Коли трохи охолоне, можна діставати з форми. Розрізати навпіл, щоб утворилося два коржі.

Приготування крему для пляцка

  • 0,5 л молока, 1 п. пудингу (або 40 г крохмалю), 100 г цукру, 300 г масла.

У каструлю налити більшу частину молока, додати цукор, перемішати, поставити варитися. У решту молока додати пудинг або крохмаль, розмішати до розчинення. У кипляче молоко влити молоко з пудингом, варити помішуючи до загустіння. Вимкнути вогонь, вкрити харчовою плівкою притул, охолодити до кімнатної температури. Збити м’яке масло, по ложці додаючи заварний крем.

Приготування желейного прошарку

  • 400 г (20 штук) печива “Деліція” (бісквітне з прошарком желе, вкрите шоколадом), 2 п. желе “Ківі”, 300 мл кип’ятку.

У кип’ятку розчинити желе. Охолодити до гелеподібної консистенції (не має бути рідким, інакше розтечеться).

На нижній корж викласти половину крему, на крем викласти печиво шоколадом донизу. Викласти желе в отвори між печивом. Поставити в холодильник на 10 хв, щоб желе добре схопилося. Зверху викласти решту крему і накрити другим коржем. Хаотично полити розтопленим шоколадом, поставити на ніч у холодильник.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак

Радимо також приготувати:

  • Розкішний пляцок з вишнями “Галіція”
  • “Вишиванка” – смачний пляцок, з яким не зрівняється жоден!
  • Пляцок “Кармен” з сиром, вишнями і вишневим кремом – солодкий кулінарний шедевр

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook