Кухня Рецепти

Пиріжки з капустою. Дуже смачні і повітряні

Відколи з‘явилася молода капуста, готую ці пиріжки. Тут головне тісто – повітряне, м‘яке всередині, пухирчате, ледь слойоне ззовні. Обов’язково приготуйте!

23.07.2020 12:25

Тісто: 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 1 скл окропу, 3 скл. борошна, 1 ч. ложка дріжджів, 1 скл. води кімнатної температури. 
У миску висипати 3 ст. ложки борошна, олію, цукор, сіль. Усе перемішати і, мішаючи, влити склянку окропу.  Дати постояти 5-7 хв., а тоді додати в цю суміш 4 скл. борошна, дріжджі сухі, воду.
Тут важливо просіяти частину борошна в гарячу суміш, змішати ложкою (бо руці гаряче), кинути дріжджі, перемішати, додати воду, перемішати, додати решту борошна. Вкінці вже вимішати рукою. Борошна більше не підсипати, навіть, якщо буде липнути, щоб не забивати тісто. Краще підсипати його, коли вже будете розкочувати палянички на пиріжки. Р
Розділити тісто на дві частини, одну тримати під рушником, іншу розкачати «ковбаскою», порізати на шматочки. Кожен шматочок скатати кулькою, розкачати, викласти начинку, сформувати пиріжок.
Коли залишилося десь 5 кульок, поставити сковорідку з олією на вогонь (олії досить багато, хоча б до середини пиріжка). В добре розігрітій олії смажити до зарум‘янення з двох боків на сильному вогні. Загалом виходить  вийшло 20 пиріжків.
Начинка: 700 г капусти, 1 цибулина, 1 морквина, пучок зеленої цибулі, спеції за смаком. 
В глибоку сковорідку налити 2-3 ст.л. олії, викласти дрібно порізану цибулю, тушкувати до м‘якості на невеликому вогні, додати потерту на грубу терку моркву, тримати до м‘якості моркви. Перекласти в миску. В сковорідку викласти порізану капусту, налити 0,5 л води, поставити на вогонь. Коли вода закипить, скрутити газ і, періодично помішуючи, тримати до готовності капусти. Орієнтовно 30 хв. Якщо вода до цього часу випарується, а капуста ще не готова, долити ще. В кінці приготування, кинути порізану зелену цибулю, засмажку, спеції і разом протушкувати ще 3-5 хв. Можливо, часу треба буде більше, щоб випарувалася зайва волога і начинка в пиріжку не виділяла зайвий сік.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko