Простий і швидкий медовий торт. Коржі м’якенькі, як пух

Це дуже вдалий рецепт медового торта: тісто готується просто і швидко, коржі не треба розкочувати, вони виходять пишні і надзвичайно ніжні!

Простий і швидкий медовий торт

Коржі: 200 г меду (штучного або натурального рідкого), 200 г цукру, 4 яйця, 100 г холодного кип’яченого молока, 1 ч. ложка амонію, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка олії, 3-4 скл. борошна (склянка – 200 мл).
Жовтки розтерти з цукром, додати мед, збити міксером, додати молоко, знову збити. Далі додати амоній, потім олію. Додаємо поступово борошно (перемішати з содою) і постійно збивати міксером, тісто має бути, як густа сметана. У мене пішло 4 скл. (по 200 мл). Все залежить від марки та якості борошна. В кінці додати збиті білки і легенько вимішати лопаткою.
Тісто поділила на 3 рівні частини, можна на 4, то залежить від вашої форми. У мене 20Х36 см. Пекти на змащеному пергаменті 10-12 хв при 180 ОС верх/
низ без конвекції. Можна пекти по черзі, тісто не сідає. Коржі виходять пишні. Якщо коржі надто пишні, можна розрізати навпіл.
Коли остигнуть, змастити кремом з вареного згущеного молока з маслом (0,5 л згущенки і 250-300 г масла), подрібнивши туди чорнослив (200 г). Крем можете обирати за своїм смаком. Можна додати у тісто горішки і родзинки і спекти одним коржем, їсти як кекс без крему.
Рецепт Ірини Паращак. Пекла і фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook