Моя квашена капуста: нічого не переминаю і гіркоту не випускаю. Швидкий і смачний рецепт.

Поділюсь своїм перевіреним рецептом квашеної капусти. Готувати швидко, бо капусту не переминаю і гіркоту не випускаю. Виходить смачно і зберігається чудово: капуста стоїть до нового врожаю.

Квашена капуста

Шинкую капусту, змішую з сирою морквою, потертою на тертку для моркви по-корейськи. Якщо подобається, можна кинути насіння кропу або кмин. У 3-літрову банку на дно кидаю пару листочків лаврового листя і перець горошком. Напихаю капусту рукою щільно до верху в банку, заливаю розсолом. Закриваю капроновою кришкою і виношу в погріб. Нічого не зливаю, гіркоту не випускаю. Виходить смачно!
Розсіл: в 1 л холодної не кип’яченої води розчинити 3 ст. ложки солі (повні, але без великої гірки), залити в банку з капустою до згину банки. Через кілька хвилин капуста осяде, докладаю банку, щоб була повна, розсіл може трошки виливатись через верх. Ще беру прутики смородини кладу навхрест зверху в банку, щоб капуста була в розсолі. Або одну капронову кришку в середину банки, а другу наверх.

Рецепт Алли Даценко

Спробуйте також приготувати:

Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!

Капуста в маринаді “Швидка”. Можна їсти вже через 3 години!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook