Тісто для пончиків на мінералці
300 мл газованої мінеральної води кімнатної температури, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 15 г пресованих дріжджів, 40 мл олії, приблизно 400 г борошна.
Цукор перетерти ложкою з дріжджами, додати олію, воду і частинами додати борошно. Тісто має бути м’яке, не забите. Залишити в теплому місці, прикривши рушничком, щоб підійшло, на 1-1,5 год.
З такого тіста можна робити пончики з начинкою або без. У мене – варений горох з пасерованою цибулею (готові пончики смакують з олією з часником). Можна робити без начинки: посмажити, а готові притрусити цукровою пудрою з ваніллю.
Смажити готові пончики в олії. Тісто виходить ніжне, приємне, м’яке та смачне.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Спробуйте також приготувати: