Головні правила сушки яблук, щоб довго зберігалися та не втрачали свої корисні властивості

Пропонуємо дізнатися, як правильно висушити яблука та зберігати їх протягом року.

Підготовка яблук

Гарненько промийте та просушіть рушником яблука. Очистьте від шкірки та розріже на тонкі скибочки, приблизно 0,5 см. Обробіть яблука 1% розчином солі.

Сушіння яблук

В духовці. Яблука покладіть в один тонкий шар та поставте сушитися у розігріту до 75 градусів духовку на 8 годин. Дверцята залиште трохи відкритими. Перевертайте шматочки один раз в пів години.

В мікрохвильовій печі. На тарілку покладіть бавовняну тканину, яблука розкладіть в один шар та просушіть 5 хвилин при 200 Вт.

В електросушарці. Яблука викладіть в один шар та залиште сушитися на 2 години.

На прямому сонячному промінні. Яблука покладіть на марлю, сушіть на сонці та іноді перегортайте. Таким чином сушіть 2 доби. Вночі ховайте яблука в домі.

Готові яблука повинні бути сухі, коричневого кольору, еластичні та м’які.

Способи зберігання

Їх можна зберігати у виробах з натуральних тканин або в картонних коробках. Ні в якому разі не використовуйте пакети з поліетилену для зберігання. Сушені яблука люблять сухі місця з низьким рівнем вологості. Час від часу перевіряйте сушку на наявність шкідників.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook