Кухня Поради

Головні правила сушки яблук, щоб довго зберігалися та не втрачали свої корисні властивості

Пропонуємо дізнатися, як правильно висушити яблука та зберігати їх протягом року.

10.09.2021 15:35

Підготовка яблук

Гарненько промийте та просушіть рушником яблука. Очистьте від шкірки та розріже на тонкі скибочки, приблизно 0,5 см. Обробіть яблука 1% розчином солі.

Сушіння яблук

В духовці. Яблука покладіть в один тонкий шар та поставте сушитися у розігріту до 75 градусів духовку на 8 годин. Дверцята залиште трохи відкритими. Перевертайте шматочки один раз в пів години.

В мікрохвильовій печі. На тарілку покладіть бавовняну тканину, яблука розкладіть в один шар та просушіть 5 хвилин при 200 Вт.

В електросушарці. Яблука викладіть в один шар та залиште сушитися на 2 години.

На прямому сонячному промінні. Яблука покладіть на марлю, сушіть на сонці та іноді перегортайте. Таким чином сушіть 2 доби. Вночі ховайте яблука в домі.

Готові яблука повинні бути сухі, коричневого кольору, еластичні та м’які.

Способи зберігання

Їх можна зберігати у виробах з натуральних тканин або в картонних коробках. Ні в якому разі не використовуйте пакети з поліетилену для зберігання. Сушені яблука люблять сухі місця з низьким рівнем вологості. Час від часу перевіряйте сушку на наявність шкідників.