Баклажани як гриби
- 2 кг баклажанів, 500 г цибулі. Маринад: 150 мл води, 1,5 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 80 мл оцту (9%).
Баклажани почистити від шкірки, порізати хто як хоче, можна на кружечки десь 1,5 см завтовшки, можна на смужки, трошки посолити і відставити, щоб зійшла гіркота (десь на 5 хв). Потім обсмажити на олії, на добре розігрітій сковорідці з кожного боку. Охолодити.
Цибулю порізати півкільцями. У посудину, у якій будете маринувати баклажани, на дно покласти лавровий листок та горошини чорного перцю, викладати по черзі шарами баклажани і цибулю.
Маринад закип’ятити та залити гарячим баклажани, зверху покласти тарілку і прес. Зберігати в холодильнику. Через два дні вже можна смакувати.
Також можна закривати такі баклажани на зиму. Стерилізувати в каструлі великій (літрів на 6), поклавши на дно шматку: від закипання літрові банки – 20 хв, півлітрові – 10 хв.
Рецепт і фото Галі Лилик
Спробуйте також приготувати:
- Найсмачніші баклажани – в маринаді з часником і медом
- Мариновані фаршировані баклажани
Post Views: 60