Не знаю, хто як, а я дуже люблю старі класичні салатики. Сьогодні мені захотілося “Шуби”. На перший погляд, класика. Але я до цього салату додаю два інгредієнти, які зовсім змінюють смак салату. Можливо, і ви так готуєте. А якщо ні, то обов’язково спробуйте!
Салат “Шуба”
Викладаю шарами: порізаний оселедець, цибулька, майонез, терта картопелька, майонез, терте кисле яблучко, тертий плавлений сирок, майонез, терті варені яйця, майонез, тертий варений (а ще краще печений) буряк.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Як іще можна оновити смак традиційної “Шуби”:
- замість звичайної цибулі додати зелену або обсмажену на маслі;
- замість оселедця покласти солону або копчену скумбрію;
- додати до класичних шарів шар солоного огірка;
- верхнім шаром робити не буряк, а моркву, а на неї яйця (тоді майонез зверху не забарвлюється і салат має “свіжий” вигляд);
- не терти, а різати кубиками;
- шар із буряком присипати посіченими волоськими горіхами;
- можна зробити без оселедця – теж дуже смачний салат;
- замість оселедця дати куряче філе;
- заздалегідь оселедець порізати шматочками, додати порізану цибулю, оцет та олію – і замаринувати на ніч або кілька годин;
- зробити “Шубу” двосторонню: зверху і знизу овочі, а посередині оселедець;
- на дно покласти терту картоплю, а на неї оселедець, цибулю і т.д.
Спробуйте також приготувати: