Додаю в “Шубу” два інгредієнта – і гості її змітають першою!

Я дуже люблю класичні салати, в тому числі "Шубу". Але додаю до неї два інгредієнти, які зовсім змінюють смак. Якщо ви так не готуєте, то обов'язково спробуйте! 

Не знаю, хто як, а я дуже люблю старі класичні салатики. Сьогодні мені захотілося “Шуби”. На перший погляд, класика. Але я до цього салату додаю два інгредієнти, які зовсім змінюють смак салату. Можливо, і ви так готуєте. А якщо ні, то обов’язково спробуйте!

Салат “Шуба”

Викладаю шарами: порізаний оселедець, цибулька, майонез, терта картопелька, майонез, терте кисле яблучко, тертий плавлений сирок, майонез, терті варені яйця, майонез, тертий варений (а ще краще печений) буряк.

Рецепт і фото Лілії Мацько

Як іще можна оновити смак традиційної “Шуби”:

  • замість звичайної цибулі додати зелену або обсмажену на маслі;
  • замість оселедця покласти солону або копчену скумбрію;
  • додати до класичних шарів шар солоного огірка;
  • верхнім шаром робити не буряк, а моркву, а на неї яйця (тоді майонез зверху не забарвлюється і салат має “свіжий” вигляд);
  • не терти, а різати кубиками;
  • шар із буряком присипати посіченими волоськими горіхами;
  • можна зробити без оселедця – теж дуже смачний салат;
  • замість оселедця дати куряче філе;
  • заздалегідь оселедець порізати шматочками, додати порізану цибулю, оцет та олію – і замаринувати на ніч або кілька годин;
  • зробити “Шубу” двосторонню: зверху і знизу овочі, а посередині оселедець;
  • на дно покласти терту картоплю, а на неї оселедець, цибулю і т.д.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook