Рогалики “Слойоні”, як пече моя бабуся

Для мене існує два види рогаликів: дріжджові (такі робить моя одна бабуся) та "слойоні" (такі робить моя друга бабуся). Точніше, вони з тіста на дріжджах, проте з добре вираженими шарами, схожими на ті, що характерні слойоного (листкового) тіста. Тому і називаються "слойоні".

Рогалики “Слойоні”

1 п. маргарину, 3 яйця, 4-5 ст. ложок цукру, 0,5 л кефіру, 100 г дріжджів, борошно (скільки візьме тісто, повинне бути м’яким, таким, як на вареники).

Дріжджі присипати 1 ч. ложкою цукру та залишити, доки не “запрацюють”. Яйця збити з рештою цукру. До них додати кефір та дріжджі. Перемішати. Борошно розтерти з маргарином, додати рідку суміш. Замісити тісто. Залишити підходити. Розкотити з тіста коло та поділити на сектори, на краєчок класти начинку (щось густе: варення, варене згущене молоко тощо), закрутити. Випікати у формі, вистеленій пергаментом, при температурі 180C до золотистого кольору. Готовим рогаликам дати трішки охолонути та посипати пудрою.

Рецепт і фото Юлії Якіб’юк

Спробуйте також приготувати:

Рогалики. Найкраще тісто – на пиві!

Рогалики з “холодного” дріжджового тіста без яєць. Рецепт старий як світ, але дуже добрий!

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook