Пляцок “Кармен”
- Форма 25Х35 см.
- Тісто: 150 г масла, 130 г цукру, 3 жовтки, 300 г просіяного борошна, 2 ст. ложки какао.
- Сирна маса: 800 г кисломолочного сиру, 4 жовтки, 200 г сметани, 50 г крохмалю, 200 г цукру, 40 г перетертого маку, цедра з одного лимона, 0,5 л вишень у своєму соку.
- Корж з вишнями та кокосовим безе: 3 білки, 160 г цукру, 80 г кокосової стружки, 0,5 л вишень у своєму соку.
- Крем: 0,5 л соку з вишень, 40 г кукурудзяного крохмалю або вишневого пудингу, 250 г масла.
Тісто
150 г масла змішати зі 130 г цукру, додати 3 жовтки, вимішати до однорідності. 300 г просіяного борошна змішати з 1 ч. ложкою розпушувача, замісити м’яке тісто. Розділити на 4 частини, до двох із них додати 1 ст. ложку какао, вимісити. Біле тісто покласти в холодильник, а коричневе – в морозилку.
Сирний корж
800 г кисломолочного сиру, 4 жовтки, 200 г сметани, 50 г крохмалю збити блендером. Окремо збити білки, з дрібкою солі, додати 200 г цукру, збити до густих піків та додати до сирної маси. Сирну масу розділити на 2 частини. До однієї додати 40 г перетертого маку, до другої – цедру з одного лимона.
Розкотити частину білого тіста на пергаменті, посипаному борошном, перекласти у форму разом з пергаментом, на тісто викласти сирно-макову масу, потім викласти 0,5 л вишень (у власному соку), легенько втиснувши у сирно-макову масу, розрівняти, викласти сирну масу з цедрою, посипати через ситечко 1 ст. ложкою какао, затерти коричневим тістом з морозилки. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 170 ОС 45-50 хв.
Корж з вишнями та кокосовим безе
3 білки збити з 160 г цукру, додати 80 г кокосової стружки, легенько перемішати.
Біле тісто розкотити, посипати 1 ст. ложкою какао, викласти 0,5 кг вишень, а зверху кокосове безе, потерти коричневе тісто, посипати жменею горіхів. Випікати при температурі 170 ОС 40 хв.
Крем
400 мл соку з вишень довести до кипіння. До 100 мл соку додати 40 г кукурудзяного крохмалю або вишневого пудингу, додати до киплячого вишневого соку, варити до загустіння, остудити до кімнатної температури.
Збити 250 г м’якого масла та, поступово додаючи заварну вишневу масу, збити до пухкої маси.
Зібрати пляцок
На сирний корж викласти весь крем, накрити другим коржем, прикрасити за бажанням.
Рецепт Наталії Сус. Пекла і фотографувала Магдалина Шершун
Спробуйте також приготувати:
- Розкішний торт “Чорнобривці” з маком і кокосом. Один з найсмачніших, які будь-коли їла!
- Той самий славнозвісний пляцок “Галіція”
Post Views: 256