Кухня Рецепти

Рулет “Осінній” з гарбузово-яблучною начинкою

Моїм рідним такий рулет дуже подобається! Ніжний, м’якенький, тане в роті. І начинка супер: замість крему – смачне гарбузово-яблучне желе!

20.09.2021 10:24

Рулет “Осінній”

Тісто: 4 яйця, 1/2 скл. цукру(склянка 200 г), 3/4 скл. борошна, 1/2 ч. ложки розпушувача. Начинка: 750 г яблук, 750 г гарбуза, 2 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложки цукру, 1 п. желе лимонного.
Білки відділити від жовтків, збити до піків. До них додавати по 1-2 ложці цукру поступово і збивати. Встановити міксер на найменшу швидкість і додати по одному жовтку постійно збиваючи. В борошно розпушувач, розмішати, додати в яєчну суміш і легенько вимішати лопаткою. Форму 30Х40 застелити пергаментом і рівномірно викласти тісто. Пекти 10 хв при 200 ОС.
Корж викласти на чисту тканину, акуратно зняти пергамент і скрутити гарячим разом з тканиною і залишити до повного охолодження.
Начинка. Яблука і гарбуз почистити і натерти. Перекласти у каструлю, додати сік лимона і цукор, поставити на вогонь і варити під кришкою 15 хв. Зняти кришку і випарувати рідину. Зняти з вогню, додати сухе желе, перемішати і залишити до повного охолодження.
Розгорнути корж-рулет, змастити холодною начинкою, скрутити. Загорнути в харчову плівку і в холодильник на 2-3 год, а краще на ніч. Можна посипати пудрою при подачі.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: