рулет з начинкою з гарбуза і яблук

Рулет “Осінній” з гарбузово-яблучною начинкою

Моїм рідним такий рулет дуже подобається! Ніжний, м'якенький, тане в роті. І начинка супер: замість крему - смачне гарбузово-яблучне желе!

Рулет з начинкою замість крему – це дуже смачно! Готувати крем не потрібно. Замість нього бісквіт змащується гарбузово-яблучна начинка з додаванням желатину. Чудова смачна і корисна альтернатива традиційним жирним кремам!

Рекомендуємо приготувати такий рулет саме восени. Адже зараз пора яблук і гарбузів. Можна вибрати соковиті ароматні плоди для начинки і приготувати ніжний десерт. Рецепт рулету – перевірений, від господині. Тому готуйте – не сумнівайтеся!

Рулет з начинкою “Осінній”

  • Тісто: 4 яйця, 1/2 скл. цукру(склянка 200 г), 3/4 скл. борошна, 1/2 ч. ложки розпушувача. 
  • Начинка: 750 г яблук, 750 г гарбуза, 2 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложки цукру, 1 п. желе лимонного.
Білки відділити від жовтків, збити до піків. До них додавати по 1-2 ложці цукру поступово і збивати. Встановити міксер на найменшу швидкість і додати по одному жовтку постійно збиваючи.
У борошно додати розпушувач, розмішати, додати борошно в яєчну суміш і легенько вимішати лопаткою.
Форму 30Х40 см застелити пергаментом (краще обирати якісний просиліконений пергамент, до якого не пристає при випіканні тісто) і рівномірно викласти тісто. Пекти 10 хв при 200 ОС.
Корж викласти на чисту тканину, акуратно зняти пергамент і скрутити гарячим разом з тканиною і залишити до повного охолодження.

Приготування начинки для рулету

Яблука і гарбуз почистити і натерти. Перекласти у каструлю, додати сік лимона і цукор, поставити на вогонь і варити під кришкою 15 хв. Зняти кришку і випарувати рідину. Зняти з вогню, додати сухе желе, перемішати і залишити до повного охолодження.
Якщо любите солодшу начинку або гарбуз не надто солодкий – додайте більше цукру. Також можна додати улюблені прянощі, наприклад, корицю.
Розгорнути корж-рулет, змастити холодною начинкою, скрутити. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. Можна посипати пудрою при подачі.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook