“П’яна вишня”
Форма 0Х35 см, склянка 250 мл. Корж: 10 яєць, 2,5 скл. цукру, 2 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 п. розпушувача, 1 ч. ложка амонію.
Жовтки розтерти добре з цукром, білки збити окремо в піну, з’єднати і легко вимішати. Борошно вимішати з какао, розпушувачем та амонієм і порціями ввести в яйцеву суміш, легко вимішуючи. Форму застелити пергаментом і вилити тісто. Пекти 40 хв при 180 ОС.
Коли корж спечеться і остигне зрізати верх, вибрати серединку, щоб залишилось дно і боки. Просочити соком з вишень.
Крем: 500 г масла, 1,5 б. згущеного сирого молока (500-600 мл), 0,5 л вишень у власному соку, які попередньо замочити в горілці чи будь-якому іншому алкоголі.
Масло збити, додати згущене молоко, змішати, додати вишні і покришену серединку бісквіту. Все легенько акуратно вимішати. Начинити корж, я роблю це у формі, щоб не розвалився. Накривати зрізаним верхом та залити шоколадом.
Глазур (виходить блискуча, еластична і не чіпляється за ніж): 140 мл води, 180 г цукру, 130 мл вершків (як немає, заміняю будь-якою сметаною, теж виходить), 60 г какао. Це все варити на малому вогні 10 хв. 2 ч. ложки желатину замочити в декількох столових ложках води. Дати постояти 10 хв, щоб розчинився, і додати в масу, яка вариться, вимішати до повного розчинення желатину. Залити торт. Дати просочитися ніч у холодильнику.
Рецепт і фото Лілії Мацько