бананнове печиво

Бананове печиво на олії (без розкочування тіста)

Пропонуємо цікавий перевірений рецепт бананового печива на олії до вашого кулінарного записника. Приємного чаювання!

Цей рецепт бананового печива на олії добрий тим, що тісто для печива не треба розкочувати. Достатньо зробити невеличкі кульки і притиснути їх виделкою.

Бананове печиво на олії

  • 1 яйце, 100-120 г цукру, 1 банан (якщо нема, можна і без нього), 100-120 г олії, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), приблизно 200-220 г борошна.
  • Зверху можна посипати горішками, кунжутом, маком або цукром – кому як до вподоби, а можна і зовсім не посипати.
1 яйце і 100 г цукру перемішати вінчиком (хто любить солодке – можна і 120 г додати), 1 банан (якщо нема, можна і без нього) – розтовкти виделкою. Додати 100-120 г олії, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки соди погасити оцтом. Приблизно 200-220 г борошна. Замісити м’якеньке тісто.
Зробити невеличкі кульки, викласти на деко, змащене олією, і притиснути виделкою, щоб був візерунок на печиві. Зверху можна посипати горішками, кунжутом, маком або цукром – кому як до вподоби, а можна і зовсім не посипати.
Поставити в розігріту духовку до 180 градусів, пекти приблизно 15-20 хв до ніжно золотої скоринки. Після того як витягнули печиво з духовки, можна накрити чимось: воно буде не таке сухеньке. Але мені сухеньке теж сподобалось. Я робила подвійну порцію.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші рецепти випічки з бананами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook