чизкейк "Снікерс"

Чизкейк “Снікерс” із карамеллю та арахісом (без випікання)

Чизкейк "Снікерс" вартий вашої уваги: мінімум зусиль на приготування і неперевершений результат. Смак - суперовий!

Чизкейк “Снікерс”

  • Форма 20 см.
  • Основа: 300 г пісочного печива типу “До кави”, 150 г масла.
  • Сирна маса: 600 г ніжного сиру, 200 г сирого згущеного молока, 350 г вершків 33%, 50 г цукрової пудри, 25 г желатину, 50 мл води.
  • Карамель: 120 г цукру, 30 г води, 70 г вершків 33%, 30 г масла, дрібка солі, арахіс.

Печиво подрібнити до крихт, додати розтоплене масло, перемішати. Викласти половину маси у форму, втрамбувати дно. З решти зробити бортики заввишки 5-6 см. Поставити у морозилку на кілька хвилин.

Для сирної маси желатин змішати з водою, залишити, щоб набряк. Перебити блендером сир зі згущенкою. Додати 250 мл збитих вершків, перемішати. До 100 мл вершків додати желатин, підігріти до розтоплювання желатину, не кип’ятити. Все разом збити. Вилити на основу, поставити у холодильник. Бортики мають бути мінімум на 1 см вище сирної маси, щоб вмістилася ще карамель.

Для карамелі у каструлю з товстим дном насипати цукор, налити воду, поставити на середній вогонь. Варити помішуючи до золотистого кольору. У гарячу карамель цівкою влити вершки, постійно помішуючи. Додати масло, дрібку солі, перемішати. Проварити ще 2-3 хв після закипання до тягучості. Щоб перевірити консистенцію, крапнути на тарілку: має бути тягучою. Якщо карамель зарідка – уварити ще. Охолодити до кімнатної температури.

На сирник вилити карамель, посипати смаженим арахісом.  Поставити в холодильник на кілька годин.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Вікторія Шуклін

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook