Баклажанне віяло під сметанним соусом
3 баклажани, по 2 помідори, картоплини і перчини, 1 цибулина, 5 зубців часнику, 100 г твердого сиру, 200 г сметани, 2 ст. ложки майонезу, сіль.
- Порізати цибулю, картоплю, помідори, перець тонкими кільцями. Баклажани розрізати поздовж тонкими пластами, не дорізаючи до кінця, щоб утворилося віяло.
- Приготувати соус із вичавленого часнику, тертого сиру, сметану і майонезу, щедро посолити. Можна додати улюблені спеції.
- Між пластинами баклажанів викласти овочі, перекласти баклажани у деко, полити соусом. Запікати у розігрітій до 180 ОС духовці 40–60 хв. Готову страву посипати зеленню. Смакує холодною і гарячою.
Спробуйте також приготувати: