Печінковий паштет для м’ясної нарізки. П’ять рецептів

Такий печінковий паштет випікається у формі, а коли охолоне - гарно ріжеться скибочками, тому його можна класти до м’ясної нарізки або на бутерброди замість ковбаси. Печінка майже не відчувається.

Печінковий паштет “Мій фірмовий”

1 кг печінки, 1 кг жирного фаршу зі свинини, 8 яєць, 4 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки манної крупи, 4 ст. ложки панірувальних сухарів, 4 морквини, 4 цибулини, сіль, спеції, масло.

Печінку і овочі порізати великими шматками. Усе окремо обсмажити (печінка має тільки схопитися і поміняти колір) на маслі з усіх боків. Перемолоти на м’ясорубці, додати фарш, манку, крохмаль, панірувальні сухарі, сіль, спеції. Усе перемішати, залишити на 10 хв 10 хв. Викласти у форму з високими бортами, застелену пергаментом (у мене 25Х35Х5 см). Запікати при 180 ОС близько 1 год. Дати повністю охолонути у формі, потім дістати.


Домашній паштет зі свинячої голови

4 кг свинячої голови, 8 цибулин, 4 ст. ложок борошна, сіль, перець. 

Свинячу голову добре помити, розрубати і варити, доки м’ясо добре не відділятиметься від кісток. Обрізану шкурку із залишками сала і печінку варити у воді 10-15 хвилин, відкинути на друшляк, охолодити.

Цибулю обсмажити на смальці, охолодити, змішати з відвареними м’ясними продуктами і двічі пропустити через м’ясорубку. Додати бульйон, борошно, сіль, перець, жир, знятий після відварювання голови і шкури. Усе перемішати і ще раз перекрутити через м’ясорубку. Масу викласти в гусятницю (глибоку сковорідку чи невелику каструлю), змащену жиром, і запекти в духовці чи в печі, стежити, щоб не підгоріла. Готовий паштет залишити в посуді, у якому запікався. Холодним паштет загорнути в пергамент.


Печінково-м’ясний паштет

500 г курячої печінки (найсмачніша для паштету), 500 г будь-якого фаршу, 2 ст. ложки манки, 5 яєць, 3 середні морквини, 3 середні цибулини, сіль, перець до смаку.
Печінку ледь просмажити на олії, щоб вже не виділялася кров. Дати охолонути.
Моркву потерти, порізати кубиками одну цибулину і ледь протушкувати на пательні, щоб зм’якло. Перекрутити через м’ясорубку печінку та протушковані овочі. Додати фарш, яйця, манку, 2 сирі потерті цибулини, сіль, перець. Гарно все вимішати і вибити до однорідності. Форму для хліба чи кексу застелити пергаментом, викласти весь фарш і зверху присипати паприкою або можна кунжутом. Пекти при 180 ОС десь 45 хв. Паштет повинен повністю потім охолонути. Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Печений печінковий паштет із крекером

1 кг фаршу із жирної свинини, 1 кг печінки, 2 п. крекеру зі смаком цибулі, 1 л молока, 4 цибулини, 4 морквини, сіль, спеції, 7 яєць, 5 ст. ложок манки, 5 ст. ложок крохмалю (можна давати або саму манку, або сам крохмаль).

Крекер залити моком. Моркву і цибулю порізати великими шматками, обсмажити на маслі. Усе перемолоти, додати манку, крохмаль, яйця, спеції, добре перемішати, дати постояти 10 хв. Викласти на деко, застелене пергаментом. Пекти при 180 ОС близько 1 год. Із цієї порції виходить стільки паштету, що його треба пекти на великому деку від духовки (але не на пласкому, а з високими бортами, близько 4 см).


Паштет для м’ясної нарізки

1 кг підчеревини, 1 кг печінки, 2 цибулини, 1/3 батону, 4 сирих яйця. Печінку можна замінити курячим м’ясом.

1 кг підчеревини зварити, 1 кг печінки зварити. Усе перемолоти. Додати приблизно 1/3 батону, замоченого у бульйоні з підчеревини, і перемеленого. Додати 4 сирих яйця, 2 сирі цибулини, спеції. Усе змішати, спекти. Виходить велика форма. Остудити, нарізати скибками. Печінку можна замінити курячим м’ясом!

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook