консервовані салати з огірків на зиму

Консервовані салати з огірків на зиму: чотири рецепти від господинь

Із великих огірків можна приготувати на зиму дуже смачні салати. Ми зібрали для вас найбільш вдалі рецепти консервованих салатів: із цибулею та кропом, томатним соусом, по-корейськи і з приправою "10 овочів".

Великі огірки не тільки набагато дешевші, а й ароматніші. Тому чудово підходять для консервування. Тільки їх краще не маринувати цілими, а робити смачні салати з огірків на зиму. Ми зібрали для вас найкращі перевірені рецепти. Ви, мабуть, чули про них і, можливо, навіть куштували. Ми ж пропонуємо приготувати хоча б кілька баночок різних салатів на пробу. Можливо, ці салати стануть і вашою коронною стравою та знайомі проситимуть у вас рецепт!

салат з огірків "П'ятихвилинка"

Салат з огірків “П’ятихвилинка”

  • На 2 кг огірків 250–300 г цибулі, 1 пучок кропу, 7–9 ст. ложок 9% оцту, 12 ст. ложок олії, 3 ст. ложки цукру, 1,5 ст. ложки солі.

Усе порізати, перемішати і залишити на 3–4 год, поки сік не покриє масу. Поставити на вогонь, кип’ятити 4–5 хв, щойно огірки змінять колір (стануть оливковими), зняти з вогню, розкласти у стерилізовані банки, закатати.

 

салат з огірків

Салат з огірків на зиму “Простий”

  • 1 кг великих огірків, 1 цибулина, 1 головка часнику, 120 г томатного соусу, 400 мл води, 50 мл нерафінованої соняшникової олії, 50 мл оцту, 50 г цукру, 1 ч. ложка солі.

Огірки ретельно помити. Цибулю і часник почистити, теж помити. У огірків зрізати кінчики і нарізати кільцями близько 0,3-0,5 см. товщиною. Часник нарізати шматочками. Цибулю порізати шматочками (не дрібно).

Підготувати маринад. У каструлі змішати: воду, томатний соус, соняшникову олію, цукор і сіль. Потрібен саме соус, а не томатна паста! Вони абсолютно різні за смаком і консистенції. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім викласти в неї цибулю і огірки, перемішати. Після того, закиплять – варити 5 хв. В останню чергу додати часник і влити оцет. Акуратно перемішати і кип’ятити ще 2 хв. За бажанням можна додати кілька горошин чорного перцю.

Розкласти по стерильних баночках і закрутити. Обов’язково закутати до повного охолодження! З 1 кг огірків виходить 3 баночки по 0,5 л.

салат з огірків

Салат з огірків по-корейськи (без стерилізації)

  • 2 кг огірків, 0,5 кг моркви, 1 велика головка часнику, 100 г цукру, 50 г солі, 1 п. приправи для моркви по-корейськи (20 г, я беру “Мрія”), 100 оцту, 100 мл олії. 

Огірки нарізати кружечками або стовбчиками (у мене все шинкував комбайн). Моркву можна натерти на тертці для корейської моркви. Усе скласти в каструлю, викинути спеції і решту інгредієнтів, перемішати і залишити на 2 год, час від часу перемішувати. Поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити 15 хв на маленькому вогні. Накладати в чисті стерилізовані банки, закрутити, накрити ковдрою. Виходить 4 баночки  по 0,5 л. Рецепт і фото Lora Lora

салат з приправою 10 овочів

Салат з огірків з приправою “10 овочів”

  • 3 кг огірків (не маленьких, а великих, без великого насіння, порізати круглими шматочками десь 1 см завтовшки). Додати: 1 скл. (250 мл) оцту, 1 скл. цукру,
100 г. олії та 6 ст. ложок приправи “10 овочів”.
Все легенько розмішати і щоб постояла 35 хв. Спробувати сік-маринад на смак. Якщо буде вам не солене, то можете додати трішки солі. Розкласти все у півлітрові баночки (соком залити також) та стерилізувати 13-15 хв. Перевернути верх дном. Я не закутувала. Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook