Тушкований кролик з лисичками
1 кг кролика, 300 г лисичок або інших грибів (якщо нема грибів – додати 1 велику морквину, порізану брусочками), 30 г масла, 0,5 скл. води, 0,5 скл. сметани, 1 ч. ложка з чубком крохмалю, сіль, перець, спеції, сушений часник.
Кролика порізати порційними шматками, залити холодною водою, залишити на 6 год. Воду ретельно злити. Обсмажити шматочки на сухій сковороді на максимальному вогні з усіх боків до рум’яності. Викладати у каструлю, в якій будете тушкувати. Мені подобається тушкувати у духовці, тому викладаю у жаротривку скляну гусятницю з кришкою. У міру викладання підсолювати і посипати спеціями. На чисту суху сковороду викласти гриби, обсмажити на середньому вогні до випаровування рідини, додати масло, обсмажити з маслом, підсолити. Викласти на шматки м’яса. Додати спеції (лавровий листок, сушений часник тощо). Зверху залити сумішшю води, сметани і крохмалю (його можна не давати). Накрити кришкою, поставити у холодну духовку (щоб форма не тріснула), зверху прикрити фольгою. Ввімкнути 220 ОС, через 30 хв зменшити до 190-180 ОС. Тушкувати приблизно 1,5 год. Вимкнути вогонь і не відкривати дверцята ще близько 30 хв. Кількість продуктів і час випікання – приблизні, бо зазвичай готую з того, що є, і на око. Але тушкую кролика часто, майже щотижня. І завжди вдається смачно.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
-
М’ясо косичкою. Шикарно виглядає і дуже смачне!
-
М’ясо на шпажках. Мої гості завжди з’їдають його першим!