шоколадний рулет

Шоколадний рулет з ніжним йогуртовим кремом, який не треба згортати гарячим

Цей шоколадний рулет не треба згортати гарячим: він дуже ніжний, не тріскається і не ламається. Це десерт, за який вам скажуть: "Дякую, дуже смачно"!

У тому, що цей шоколадний рулет дуже смачний, можете навіть не сумніватися! А фішка рецепту у тому, що бісквіт для рулету не треба скручувати після випікання: він пластичний та гнучкий, тому не ламається під час згортання рулету.

Шоколадний рулет з ніжним кремом і джемом

  • Форма 30Х40 см.
  • Рулет: 4 яйця, 100 г цукру, 90 г борошна, 20 г какао, 45 мл води кімнатної температури, щіпка солі, ваніль, 1/2 ч. ложки розпушувача (не обов’язково; хіба коли яйця не дуже добре збились).
  • Крем 1: 350 г йогурту без добавок, 1 яйце, 100 г цукру, 15 г борошна, 15 г крохмалю, 30 г масла, ваніль,
  • Крем 2: 400 мл вершків або сметани, 3 ст. ложки цукрової пудри (або на ваш смак), ваніль. А також джем з вишні або смородини.
Нагріти духовку до 200 ОС. Форму (30х40 см) застелити пергаментом. Збити яйця з сіллю до легкої піни, додаючи поступово цукор, збити на максимальній швидкості 10 хв (маса повинна бути пухка і світла). Додати воду, вливаючи її по краю посудини (щоб рулет був еластичним), і легенько розмішати вінчиком. Змішати сухі інгредієнти і в три етапи просіяти до збитої маси, щоразу легенько перемішуючи вінчиком знизу догори. Вилити тісто на пергамент і пекти 10 хв. Дістати, трошки остудити, перекинути на інший пергамент і залишити до повного охолодження (не скручувати!).
Зробити крем 1: у каструльці змішати цукор, борошно і крохмаль, додати яйце, розмішати до однорідної маси, додати йогурт. Усе добре розмішати, поставити на середній вогонь, помішуючи, довести до загустіння. Коли з’являться бульбашки, проварити 1 хв і відставити (постійно перемішувати!). Додати ваніль, масло. Усе добре перемішати до однорідної маси, охолодити.
Крем 2: збити вершки або сметану з цукровою пудрою, додати ваніль. По ложці ввести охололий заварний крем, збити однорідності на малій швидкості або перемішати віничком.
Зібрати рулет: бісквіт промазати джемом (якщо джем надто густий, можна додати до нього трошки води щоб він добре промащувався); зверху викласти крем і туго скрутити, зверху прикрасити шоколадним ганашем!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також випробувати інші рецепти рулетів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook