еклер-рулет "Карпатка"

Еклер-рулет “Карпатка” з кремом “Пломбір” – вау-десерт!

Новий цікавий рецепт десерту для любителів заварних тістечок, профітролів і торта "Карпатка" - мега-еклер у вигляді рулету. Приготуйте, скуштуйте - і ви теж будете у захваті!

Новий цікавий рецепт десерту для любителів заварних тістечок, профітролів і торта “Карпатка” – мега-еклер у вигляді рулету. Приготуйте, скуштуйте – і ви теж будете у захваті!

Еклер-рулет “Карпатка”

  • 1 скл. води (200 мл) (або 1:1 молока і оди), 1 скл. борошна, 80 г масла, 4 яйця, дрібка солі, 0,5 ч. ложки цукру. 

Заварне тісто на еклери

Воду, масло, цукор, сіль покласти в каструлю, поставити на середній вогонь. Відразу після закипання додати просіяне борошно все відразу, лопаткою постійно помішуючи заварити тісто, до тих пір поки тісто не збереться в колобок. Прибрати з вогню, дати трішки охолонути. По одному додати яйця (кожне ретельно вмішувати, щоб тісто його увібрало). Може вистачити і 3 яйця ( вмішувати вручну/міксером , як зручно).
Тісто лопаткою розподілити по пергаменту (тоненько) хаотично, як візерунок, воно не повинно бути рівним (після випікання будуть гори як у “Карпатки”). Пергамент краще змазати трішки, якщо невпевнені, або на силіконовому килимку випікати. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 200 ОС 25 хвилин до рум’яності, під час випікання дверцята духовки не відчиняти!
Викласти на решітку, накрити рушничком, дати охолонути ( не скручувати). Коли тісто охолоджується під рушничком, воно стає м’яке та гарно скручується. Скручувати без пергаменту і рушничка. Змастити кремом (рівною стороною в середину) і скрутити в рулет.
Крем за смаком. Один рулет робила крем-чіз з цукром, інший – з кремом “Пломбір”. Заварне тісто з кремом “Пломбір” – це неперевершений смак, нагадує смак морозива.

Крем “Пломбір”

  • 350 мл сметани або вершків 20%, 2 яйця, 100 г цукру (можна більше), 1 ст. ложка з чубком кукурудзяного крохмалю, 1 ст. ложка з чубком борошна, 150-200 г масла, ванільний цукор.
Якщо на сметані 25%, то все змішати і заварювати на водяні бані до загустіння, якщо на вершках – то варити без парової бані.
Змішати сметану/вершки, яйця, борошно, крохмаль, цукор до однорідності та поставити на парову баню варитися постійно помішуючи до загустіння, вкінці додати ванільний цукор.
Відставити, накрити плівкою в притул, дати охолонути.
Збити вершкове масло до однорідного стану, додати заварний крем по одній ложці постійно збиваючи поки крем повністю не об’єднається з маслом. Поставити на 15 хв у холодильник стабілізуватися.
  • Крем і масло повинні бути кімнатної температури.
  • Можна додати 1 ст. ложку коньяку/рому до крему – дуже смачно.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати інші десерти за перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook