Кетчуп по-домашньому на зиму
- 2 кг стиглих помідорів, 2 цибулини, 2–3 лаврових листки, 2 ч. ложки солі, 150 г цукру, 5 бутонів гвоздики, по 1 ч. ложці різного перцю, кориці, трохи імбиру, 0,5 скл. винного оцту, 1 порізаний стручок пекучого перцю.
2 кг стиглих помідорів розрізати, видалити насіння, скласти в каструлю, додати 2 цибулини, порізані кільцями, 2–3 лаврових листки, 2 ч. ложки солі, можна додати розмарин або інші улюблені прянощі, кип’ятити на малому вогні 20 хв, перетерти через сито.
До соку, що утворився (приблизно 6 скл. або 1,2 л), додати 150 г цукру, 5 бутонів гвоздики, по 1 ч. ложці різного перцю, кориці, трохи імбиру, довести до кипіння, варити на мінімальному вогні близько 40 хв, не накриваючи кришкою.
Додати 0,5 скл. винного оцту, 1 порізаний стручок пекучого перцю (можна не давати), проварити ще 10–15 хв. Тверді прянощі (палички кориці, горошини перцю тощо) вийняти. Кетчуп відразу розлити у пляшки, закрутити.
Спробуйте також приготувати:
- Якщо кетчуп, то тільки домашній! Чотири перевірені рецепти
- Кетчуп з перцем та яблуками. Такий смачний, що кожного року готую по 2-3 порції!
Post Views: 50