Пиріжки зі смачною начинкою – грибами та печінкою

Пиріжки з печінкою та грибами - улюблені у нашій родині. Їх можна готувати до борщу, бульйону чи просто смакувати із задоволенням. Рецепт - простий.

Пиріжки зі смачною начинкою

Тісто: 2 скл. борошна (по 250 мл), 100 г масла, 180 мл молока, 0,5 ч. ложки солі, 1,5 ст. ложки цукру, 10 г сухих дріжджів. 

Для начинки: 500 г курячої печінки, 300 г печериць, 1 цибулина, 3 ст. ложки сметани, 3 зубці часнику, сіль, перець. 

Для змащування: 1 яйце, 1 ст. ложка молока, дрібка солі. 

Для посипки: суміш улюблених сухих трав, кунжут білий і чорний.

Тісто. Борошно змішати з розтопленим маслом, дріжджами, сіллю і цукром. Вливаючи тонкою цівкою тепле молоко, замісити тісто. Воно має бути ніжним та еластичним. Скотити його в кулю і прибрати в холодильник на 1 годину.
Начинка. Печінку обсмажити з цибулею до готовності. Печериці відварити. Коли все охолоне перемолоти на м’ясорубці. Додати сметану, часник та спеції.
Розкотити тоненько тісто, вирізати кружечки бажаного розміру. На кожен кружечок викласти невелику порцію начинки і сформувати пиріжки. Пиріжки змастити збитим яйцем з молоком. Посипати зверху кунжутом чи улюбленими травами. Випікати на змащеному пергаменті при температурі 180 ОС до готовності.
Рецепт і фото Надії Бутин

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook