Варення з полуниці з апельсинами
- 5 кг полуниці, 2 кг цукру, 1 апельсин.
Ягоди помити, відцідити, великі порізати, засипати цукром. Через кілька годин поставити варити. Додати тонко порізаний чверть кільцями апельсин (зі шкіркою). Апельсин підсилює аромат і смак варення. Варити у 2–3 заходи: довести до кипіння, зняти піну, варити 10 хв, вимкнути, накрити кришкою, залишити на ніч. Після останнього варіння гарячим розлити у стерилізовані банки, закотити.
Спробуйте також приготувати:
- Полуницю не морожу – роблю живе варення. На смак і запах як свіжа!
- Рецепт 2 в 1: з однієї порції полуниці готую і лікер, і варення
Post Views: 581