“Живе” варення з полуниці
- 1 кг цукру, 1 кг полуниці.
Потовкти товкачем полуницю до стану пюре, без шматочків, змішати з цукром. Залишити на столі на кілька годин, щоб цукор повністю розчинився, час від часу помішувати. Скласти у стерильні банки, зверху насипати по 3 ст. ложки цукру, закрити капроновими кришками, зберігати у холодильнику.
Таке варення на смак і на запах, як свіжа перемелена полуниця. Чудово стоїть у холодильнику всю зиму. До млинців, сирників, морозива – смакота! Так само готую з малини, смородини, чорниць, суниць, обліпихи, тільки мелю їх блендером.
Рецепт Дар’ї Сімчук
Читайте також:
-
Коли достигає полуниця, щороку роблю лікер “Різдвяник”. Це бомбезний напій!
-
Так готую лікер з усіх ягід: вишень, полуниці, смородини, малини. Дуже смачний! А ягоди потім у торти і пиріжки!