Гарбузовий торт
- 200 г борошна, 2 яйця, 110 г олії, 180 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 200 г гарбуза, цедра 1 апельсина, 1 щіпка солі, 400 г сметани, 100 г цукру, 150 г масла, сік 1 апельсина, 3 ст. л. цукру (для сиропу).
Збити яйця з цукром до пишної білої маси, додати олію, щіпку солі, борошно і розпушувач. Гарбуз натерти на дрібній терці і додати до тіста разом з апельсиновою цедрою. Перемішати. Розділити тісто на дві рівні частини, викласти в форму діаметром 18 см, застелену пергаментом. Випікати 25-30 хвилин при температурі 180°C до сухої шпажки. Охолодити коржі.
Для крему витиснути сік з апельсина, додати 3 ст. л. цукру і варити на повільному вогні 10 хвилин. Остудити. Збити сметану з цукром, додати м’яке масло і збити до однорідності. Потім поступово вводити охолоджений сироп, добре перемішати. Зрізати верхівки коржів, натерти їх на терці для крихт. Розрізати коржі на 4 частини. Кожен корж змащувати кремом. Залишок крему нанести зверху і по боках торта, обсипати крихтами з коржів. Охолодити торт в холодильнику перед подачею.
Рецепт Анни Резбаєвої
Радимо також приготувати:
- Пиріг з гарбузом і яблуками “Барви осені”
- Рулет “Осінній” з гарбузово-яблучною начинкою