Дім Кухня

Силіконові форми: як користуватися, щоб випічка вдавалася

У силіконових форм багато переваг, а головне – випічка з них сама «вистрибує». Звісно, якщо правильно за формою доглядати. Тож: як її вибрати, змащувати чи ні, як і чим мити?

29.05.2018 15:41

  • Якісна силіконова форма не має специфічного запаху, достатньо товста і пружна, не змінює колір при згинанні.
  • Перед першим використанням силіконової форми для випікання треба її ретельно вимити нейтральним миючим засобом з використанням м’якої губки. Після цього її слід змастити вершковим маслом.
  • Надалі використовувати жири не потрібно. Достатньо просто нахилити форму набік.
  • У процесі приготування використовуйте лопатки, ножі та інші столові прибори з дерева, пластику або силікону. Не використовуйте гострі предмети: вони можуть пошкодити форму!
  • Ніколи не ставте силіконову форму на відкритий вогонь, безпосередньо на газову або електричну конфорку! Вона витримує перепад температури від –40 градусів до +240 градусів.
  • Перед тим, як викласти у форму тісто, поставте її на тверду основу – деко, решітку абощо. Наповнену форму переміщайте тільки на підставці.
  • Перед витягуванням випічки із силіконової форми дайте їй трохи охолонути, акуратно відігніть краї форми.
  • Якщо ви миєте форму для випічки в посудомийній машині, перед наступним випіканням її необхідно знову змастити маслом.
  • Мити силіконові форми краще у прохолодній воді, вивернувши назовні, щоб добре видалити всі залишки їжі.