булочка

Здобні булочки з дитинства по 9 копійок по ГОСТу.

Такі булочки довго не черствіють. І їх, до речі, можна заморожувати - і після розморожування вони такі ж смачні!

Здобні булочки

  • Форма діаметром 28 см.
  • Опара: 75 мл молока, 50 мл води, 10 г дріжджів, 200 г борошна.
  • Тісто: уся опара, 50-70 мл води (у мене молоко), 130 г цукру, 10 г дріжджів, 75 г масла, 2 яйця (1 жовток для змащування залишити), 5 г солі, 5-10 г ванільного цукру 300 г борошна (+/-).
У теплому молоці з водою розвести дріжджі+борошно, замісити, залишити накрите на 2 год. У воді (в мене 70 мл молока) розвести дріжджі додати до опари, додати
яйце, білок, сіль, цукор, ванільний цукор, перемішати+поступово борошно, замісити тісто. Поступово ввести поступово м’яке масло, вимісити, накрити і залишити для підйому.
Через 1 год зробити обминку і ще залишити на 1 год.
Тісто поділити на 12 однакових частин (80 г), сформувати булочки.
Булочки покласти в змащену форму або застелену пергаментом, накрити і залишити на 40-60 хв.
Жовток збити з 2-3 ч. ложки води, змастити булочки і залишити на 10 хв, щоб підсохло. Випікати при 180 градусів.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook